pungile din plastic

Cat sunt de avantajoase pungile din plastic?

Chiar daca multi nu le vad cu ochi buni, pungile din plastic nu sunt lipsite de beneficii. Multiple studii au demonstrat deja ca plasticul are un impact ambiental minor in comparatie cu alte deseuri.

Concret, ce ar fi sa descoperiti cateva dintre principalele avantaje oferite de fabricarea si folosirea sutelor de mii de pungi din polietilena?

  1. Pungile din plastic rezista la factorii externi

Se spune ca pungile de plastic se numara printre putinele bunuri ce dureaza o viata. Nimic mai adevarat. Poate ca rezistenta crescuta la factorii ambientali si faptul ca nu sunt biodegradabile ar putea fi vazute de unele persoane drept dezavantaje. Insa de ce sa nu vedeti mai degraba partea plina a paharului?

Datorita proprietatilor foliei de polietilena, acestea sunt rezistente si durabile in timp. O astfel de caracteristica le transforma in preferatele cumparatorilor care cauta sacose capabile sa le ofere garantia ca nu se vor rupe sub greutatea marfurilor transportate.

           2.Pot fi reciclate si reutilizate

De asemeni, pot fi reciclate fara costuri suplimentare, totul depinzand de fantezia user-ilor. Cu putina imaginatie, pot fi transformate in adevarate elemente decorative si chiar accesorii personale: genti, posete sau portmonee, aranjamente florale pentru casa, presuri, covorase si chiar sandale, toate confectionate din pungi plastic.

In plus se pot reutiliza intr-o infinitate de moduri, incepand de la depozitarea umbrelelor, de la protectia hainelor si a incaltamintei in timpul calatoriilor, pana la folosirea lor ca saci de gunoi sau ca ”umplutura” pentru pantofi.

Astfel de avantaje contribuie la prelungirea duratei de viata, aspect ce intarzie transformarea lor in deseuri poluatoare.

                  3.   Se recicleaza cu o cheltuiala moderata

Se pare ca milioanele de pungi din plastic care anual ajung in mainile consumatorilor, au costuri de reciclare mai ieftine comparativ cu alte produse reciclabile. Si nu este nevoie de recomandarile specialistilor pentru a va da seama cat de usor puteti colecta si recicla sticle, pungi si alte mase plastice.

De aici se poate deduce ca si cantitatea de energie implicata in reciclarea lor este net inferioara, la fel si gazele rezultate in urma proceselor tehnologice, emise in mediul inconjurator.

                 4.   Au un consum energetic redus

Pentru producerea plasticului si a produselor din plastic, este nevoie de o cantitate de energie scazuta. Mai exact, prelucrarea implica un consum modest de energie. Spre exemplu, pentru fabricarea unui recipient din sticla este nevoie de o temperatura de circa 1.000 de grade Celsius, in timp ce pentru recipientele plastice sunt suficiente 250 de grade.

                   5. Au costuri ieftine de fabricatie si de transport

Acelasi lucru ramane valabil si pentru transportarea maselor plastice, incluse sacosele. Acestea au o greutate infima si prin urmare sunt usor de manevrat si transportat. Implicit, costurile aferente sunt minore.

pungile din plastic

6.   Reprezinta un veritabil instrument de marketing

Personalizate pe una sau pe ambele fete cu o grafica atractiva si mai ales sugestiva, pot deveni optime mijloace de comunicare, prin care se poate atrage atentia consumatorilor finali. In acelasi timp, printate cu o grafica reprezentativa, sacosele din plastic pot favoriza creionarea imaginii favorabile a brand-ului, a produselor sau a serviciilor.

In completarea listei de avantaje referitoare la binecunoscutele pungi din plastic, a venit in ajutor compania Total Gama Prod, unul dintre producatorii autohtoni de sacose din polietilena.