pungi plastic

Care sunt avantajele pungilor de plastic personalizate pentru consumatori?

In calitate de consumatori, ni se intampla, poate, ca ori de cate ori utilizam pungi de plastic personalizate, sa simtim un fel de sentiment de vinovatie. Data fiind ”propaganda” ecologistilor declarati, nici nu este de mirare ca ne regasim cu biata constiinta incarcata.

Numeroase campanii publicitare si-au indreptat atentia impotriva acestor pungi de plastic personalizate ori nepersonalizate, confectionate din aceeasi folie de polietilena vazuta ca un fel de ”inamic” ce nu face altceva decat sa distruga mediul inconjurator.

Nu mai este o surpriza daca multe persoane, tocmai pentru a-si elibera constiinta, au decis sa se alinieze trend-urilor si sa renunte la eternele pungi de plastic personalizate, in favoarea noilor materiale (biodegradabile, hartie, tesaturi textile).

Pungi de plastic personalizate. Avantaje pentru consumatori

La fel cum retailer-ii, de la mic la mare, au gasit convenabil sa puna la dispozitia clientilor pungi de plastic personalizate, la fel si clientul (consumatorul final) a vazut de bun augur propunerea comerciantilor. Alternativa este preferata in locul faimoaselor sacose biodegradabile, a celor din hartie sau din materiale textile.

Din perspectiva consumatorului, putem spune ca ambalajele din categoria sacose personalizate / simple, sunt cele mai comode. Drept dovada, numerele vorbesc de la sine, fiind confirmate de concluziile la care au ajuns specialistii de la EPA (US Environmental Protection Agency).

Potrivit statisticilor efectuate, populatia Statelor Unite foloseste circa 100 miliarde de pungi plastic in fiecare an, spre deosebire de aproximativ 10 milarde de pungi din hartie. Si nu conteaza daca este vorba despre sacose personalizate maieu sau banana, diferentele sunt cat se poate de concludente.

pungi de plastic personalizate

Cu toate ca treptat, exista o tendinta de schimbare a raportului in defavoarea ambalajelor plastice, produsele acestei categorii se mentin inca in topul preferintelor consumatorilor. Motivele sunt cel putin doua si fac referire la durabilitatea pungilor din polietilena si la posibilitatile de a le reutiliza.

Comparativ cu hartia, plasticul nu se degradeaza la fel de usor in prezenta umezelii si sub actiunea fortelor mecanice. Pe de alta parte, oricare ar fi formatul (sacose personalizate banana / maieu), pungile de plastic se pot reutiliza si recicla in variate moduri.