Pungi plastic biodegradabile utilizari practice pentru refolosire

Anual se produc miliarde de pungi plastic biodegradabile, care ulterior ajung in mainile consumatorilor, dupa care, mai repede sau mai tarziu, la cosul de gunoi.

Potrivit statisticilor, in circa 80 % dintre magazine se folosesc pungi plastic biodegradabile maieu, de regula personalizate.

Din pacate, majoritatea acestora sfarsesc prin a polua mediul inconjurator, inca dupa prima utilizare. Iar pentru a diminua cantitatea deseurilor din jurul nostru, nu-i asa ca ar fi mai simplu daca le-am reutiliza cel putin inca o data?

Ce-ar fi sa incepem atunci de la intrebuintarile casnice?

pungi plastic biodegradabile

Pungi plastic biodegradabile maieu in locul sacilor de gunoi

Orice sacosa din polietilena care in mod normal se foloseste la cumparaturi, mai poate fi refolosita pentru inlocuirea sacilor obisnuiti de gunoi. In functie de marime, pungile plastic maieu se potrivesc perfect pentru ”captusirea” recipientelor de gunoi amplasate in baie, la birou sau sub ghiuveta.

Pungi plastic pentru ambalarea alimentelor de congelat

Nu exista mari diferente functionale intre pungulitele din polietilena speciale pentru congelarea alimentelor si sortimentele de pungi plastic maieu. Ca si caracteristici sunt similare. Si in plus, nu mai este nevoie sa cheltuiti cumparand alte pungi, daca le puteti folosi pe cele din plastic, achizitionate deja.

Pungi plastic biodegradabile maieu pentru protejarea obiectelor umede

Este util sa aveti mereu la indemana cateva pungi plastic maieu, care sa contina unele obiecte umede. Poate va aflati intr-o calatorie, la plimbare sau va intoarceti de la serviciu. Daca pastrati in bordul masinii un stoc permanent de pungi plastic, le puteti folosi pentru a pune in ele palaria, umbrela sau haina uda de la ploaie, protejand astfel scaunele.

Pungi plastic pentru protectia incaltamintei

Nu se stie cand aveti de trecut printr-o portiune de strada plina de noroi sau de baltoace. Daca tot sunt la moda lucrarile de reabilitare ale strazilor, tineti in geanta sau in buzunar 2-3 pungi plastic maieu. In caz de maxima urgenta, va puteti ”imbraca” incaltamintea, protejand-o de ”obstacolele” peste care sunteti nevoiti sa treceti. Actionand ca un fel de cizmultie impermeabile, va veti pastra pantofii uscati si curati.