Pungi plastic, ciclul de viata al pungilor de plastic poate fi prelungit

Refoloseste pungi plastic imprimate pentru a prelungi ciclul lor de viata

Cu toate ca nu multa lume vede cu ochi buni tonele de pungi plastic imprimate ce ajung sa polueze intinderile de uscat sau de apa, sunt multi cei care prefera sa vada jumatatea plina a paharului. Pornind de la utilitatea acestora si pana la posibilitatea de a le recicla, unor pungi din pungi plastic imprimate li se poate atribui, mai intai de toate, calitatea de ”multifunctionale”.

Cum padure fara uscaturi nu exista, indiferent de reglementarile cu iz ecologist adoptate de legiuitorii tarilor industrializate, printre noi se vor afla mereu unii cu adevarat bineintentionati, interesati de protejarea mediului inconjurator.

Dar existenta pe piata a producatorilor de pungi plastic imprimate nu exclude posibilitatea de a le transforma sau / si de a le prelungi ciclul de viata.

Vorbind despre transformarea si de prelucrarea maselor plastice, inclusiv a miliardelor de pungi din plastic ce anual, ajung la cosul de gunoi, gandul marii majoritati zboara, cel mai probabil, inspre tehnologii complicate si deosebit de costisitoare.

Dar cum ar fi daca fiecare persoana ar reusi sa constientizeze ca protejarea naturii depinde in mare masura de limitarea debarasarii la intamplare a materialelor nefolositoare?

pungi plastic imprimate

Un prim pas pentru diminuarea imaginii controversate, este reprezentat de posibilitatea de a prelungi ciclul de viata al oricarei pungi plastic imprimate oferite gratuit in timpul diferitelor campanii de promovare (targuri, expozitii, etc.) sau achizitonate de cumparatori, la casele magazinelor.

In acest sens, si ar trebui sa ne dea de gandit tuturor, pana sa le aruncam la gunoi, le-am putea reutiliza in timpul ”sedintelor” de shopping.

Atunci cand rezistenta foliei din polietilena o permite, de ce sa nu le etalam impreuna cu bunurile cumparate? Iar cand gradul de uzura este mult prea mare si nu le mai putem folosi pentru transportarea in siguranta a produselor, in alternativa, pungile pot fi folosite ca saci de gunoi.

Nu mai este nevoie sa mentionam cat sunt de binevenite pe parcursul calatoriilor si in vacante.

Tot omul ar trebui sa aiba in bagaj diferite tipuri de pungi plastic imprimate, urmand apoi sa le folosesca pentru depozitarea rufelor murdare, a pantofilor de schimb, a alimentelor transportate si chiar pentru protejarea si impermeabilizarea obiectelor de imbracaminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *