Noutati despre ecotaxa si taxele de ambalaje

Ecotaxa ce trebuie achitata pentru pungile din plastic costa de la 1 iulie 0.15lei/buc+tva

De la 1 iulie 2019 ecotaxa este de 0.15 lei/ bucata, la aceasta se adauga si TVA. Ecotaxa trebuie evidentiata pe bonul fiscal, separat. La casa fiecare magazin trebuie sa afiseze un mesaj de informare despre aceasta ecotaxa. Scopul ei este acela de a diminua consumul de plastic, si de a idemna utilizatorii sa refoloseasca pungile din plastic.

Noutati despre ecotaxa

Ca alternativa la acestea, pentru a nu achita ecotaxa, avem pungile biodegradabile. Ele sunt considerate biodegradabile dar si compostabile, daca indeplinesc EN13432. Acest standard este recunoscut la nivelul Uniunii Europene.

Materia prima, granula biodegradabila este produsa din amidon de porumb. Pentru fabricarea pungilor sunt folosite numai materiale prime biodegradabile, de la granula la cerneala si aditivi. Rezultand un produs 100% biodegradabil si compostabil.

Pentru pungile biodegradabile se achita totusi taxa de ambalaj de 2 lei/kg. Aceasta taxa se achita indiferent de natura materiei prime, fie plastic, hartie, carton sau biodegradabile.

Lege privind modificarea ecotaxei este ”OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru Mediu ?i a Legii nr. 249/2015”

Va stam la dispozitie cu pungi biodegradabile pentru a nu mai achita ecotaxa. Alege biodegradabil, alege sa protejam mediul si sa incurajam produsele prietene cu mediul.

comenzi@pungi-maieu.ro este adresa noatra de mail, la care asteptam detaliile despre pungile dvs.

Alege bio! Alege o natura mai curata! Alege produse fara ecotaxa! Alege Pungescu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *