Folia stretch si punctele ei forte
Spre deosebire de cutia de carton clasica, folia stretch confera un plus de siguranta, atasandu-se de fiecare portiune a produsului dumneavoastra, ermetic si etans, indiferent cat de mare sau mic este produsul
Sunteti in cautarea unui produs ce sa asigure o ambalare extrem de rezistenta la actiunile mecanice din jur? Sau la intemperiile din cursul transportului? Ori poate cautati o ambalare cu protectie contra scurgerilor?! Ori ceva cu buna permeabilitate, potrivit impachetarii florilor, fructelor si legumelor?
Sau, dimpotriva, ceva ce sa tina laolalta zeci de cutii transportate pe paleti? Ceva usor de manevrat si cu o flexibilitate crescuta? In plus, la pret mic?
Folia stretch poate fi raspunsul tuturor cautarilor dumneavoastra din aceasta directie!
In plus, folia aceasta se poate printa cu logo-ul dvs., inclusiv cu design evident si colorat. Folia stretch poate fi transparenta sau colorata, conform elementelor vizuale distinctive ale brandului dumneavoastra.
Folia de plastic, asa cum o numim in limbajul comun, sau folia stretch, dupa denumirea sa tehnica, este o folie extrem de subtire. Fabricata din polietilena de joasa densitate si adeziv, are un grad ridicat de intindere/elasticitate. In plus, are un grad de lipire pe partea interioara ridicat.
Privire retrospectiva: istoria foliei stretch
In anul 1950 era inventata polietilena. Prima sa utilizare a fost ca material izolator pentru cablurile electrice. Ulterior, oamenii au inteles ca acest material are o aplicabilitate mult mai larga. Prin urmare, materialul a inceput sa fie utilizat din ce in ce mai des, pentru numeroase scopuri, inclusiv la ambalat.
Folia stretch se foloseste cu precadere in industria alimentara pentru impachetarea diferitelor produse, dar si in scop industrial. Este prietenoasa cu mediul, reciclabila.
Concluzii despre folia stretch
Folia este caracterizata de adaptabilitate, de usurinta in folosire, costuri reduse, performante de impachetare. Inlocuieste mai bine fixarile cu banda adeziva sau cu pungi de ambalaj. Protejeaza impotriva umiditatii, intrarii prafului si stricaciunilor mecanice. Fixarea filmului si forta de fixare se obtin prin memorarea formei produsului ambalat.